Les 1. Genieten van media

Vraag 3 en 4

Wij moeten begrijpen dat media niet goed of slecht zijn, ze zijn neutraal.
Er is niets fout aan internet, mobiele telefoons, TV’s, computers of tablets. Noch is er iets fout aan het gebruik van sociale media, websites, gamen, online nieuws of andere media. Zij kunnen allemaal gebruikt worden, wij mogen ervan genieten en wij mogen ze waarderen. Maar net als alles, dragen zij met zich mee dat zij te veel of op andere manieren gebruikt kunnen worden die schadelijk zijn voor ons en voor hen die om ons heen zijn.
Wij zijn hier om over beide te spreken: genieten van media en het voorkomen van de schadelijke kanten daarvan. Wij willen ook gaan kijken naar hoe bepaald goed nieuws dat God ons lang geleden gaf, vandaag invloed op ons kan hebben en op de manier waarop wij leven en met anderen omgaan en hoe wij daarbij media kunnen gebruiken en ervan kunnen genieten.

Vraag 3. Op welke manieren denk jij dat media schadelijk en ongezond kunnen zijn?

Log in / maak een account aan to enroll or continue where you left off.
Ik kan met jou verhalen delen van mensen wier levens verrijkt zijn, die betere relaties hebben gekregen met hun familie en vrienden, die hun levens verrijken door de manier waarop zij media gebruiken. Misschien dat jij er hiervan één bent of dat jij misschien mensen kent voor wie dat geldt.
Maar er zijn ook verhalen van mensen die overmatig gebruik hebben gemaakt van media of die ze verkeerd hebben gebruikt en die uiteindelijk hierin vast kwamen te zitten (verslaafd) of hierdoor op een andere manier hun leven of dat van anderen hebben beschadigd.

Vraag 4. Welke van de hierboven beschreven twee manieren waarop mensen media kunnen ervaren (positief of negatief), is voor jou van toepassing? Waarom?

Log in / maak een account aan to enroll or continue where you left off.
Mediaverslaving